Argentinië reizen

Wil jij een reiservaring als nooit tevoren beleven? Dan moet je absoluut eens naar Argentinië reizen! Dit land heeft iedere reiziger zo ontzettend veel te bieden! Het maakt niet uit waar jouw voorkeuren tijdens een vakantie naar uit gaan, in dit deel van Zuid-Amerika is het allemaal te vinden. Je kunt er genieten van de prachtigste natuur en mooie trektochten maken, waarbij je iedere keer je weer zult vergapen aan al het natuurschoon wat je onderweg tegenkomt. Je kunt ook de verschillende steden bezoeken en kennis maken met typische Argentijnse cultuur. Maar naar Argentinië reizen is ook zeker een goede keus als je gewoon graag op het strand ligt. Het heeft immers een enorme kustlijn en in de gebieden met het warme klimaat is het heerlijk toeven op het strand. En dan zijn er natuurlijk nog de mensen die geïnteresseerd zijn de lokale gebruiken, zoals het lokale eten, de straatkunst en, niet te vergeten, de typische dansen zoals de tango. Er is dus echt voor ieder wat te doen en te beleven. Naar Argentinië reizen zou dus eigenlijk op ieders lijstje moeten staan!

Naar welk deel van Argentinië reizen?

Wat belangrijk is om je te realiseren als je naar Argentinië reizen wilt, is dat dit land erg uitgestrekt is en dat het veel verschillende soorten landschappen en gebieden kent. Langs de grens met Bolivia en Paraguay is er sprake van een woestijnachtig landschap, terwijl de grens met Brazilië juist gekenmerkt wordt door groene oases en prachtige watervallen. De grens met Chili bestaat uit de grote bergketen van de Andes, wat weer een compleet ander gebied oplevert. De hoge toppen zijn besneeuwd en in het juiste jaargetijde kun je daar zelfs skiën! Reis je echter helemaal naar het zuiden af, dan kom je terecht in het ruige en onherbergzame Patagonië. Niet iedereen zal hier enthousiast van worden, maar voor sommige mensen is dit juist dé reden voor het maken van Argentinië reizen. Zij worden aangetrokken door de kracht die dit landschap uitstraalt, door de immense ruimte die er is. Je merkt uit bovenstaande dat er dus een zeer grote variatie bestaat. Sommige mensen zullen het liefst zoveel mogelijk landschappen tijdens één reis willen ontdekken, terwijl anderen er de voorkeur aan geven om op één plaats te blijven en deze echt helemaal te leren kennen, te doorgronden als het ware. Hoe het ook zij, je moet eigenlijk meerdere keren naar Argentinië reizen of hier lange tijd doorbrengen, wil je echt een goed beeld krijgen van dit enorm grote land!

Boek bij Atacama

Iedere keer als jij een reis gaat maken, is het de vraag wat je nu het best kunt doen: op eigen houtje er op uit trekken of je reis boeken bij een reisorganisatie? Over het laatste zijn veel avonturiers niet zo te spreken, omdat je alleen over de gebaande paden komt. Toch kun je het best kiezen voor een goede reisorganisatie als je naar Argentinië reizen wilt. De afstanden zijn immers zo immens, dat het handig is als iemand voor jou al alles geregeld heeft, zodat jij zeker weet dat je op de mooiste plekken terecht komt. Zoek je de mooiste Argentinië reizen, dan moet je zeker boeken bij Atacama! Zij bieden een ruim aanbod, met onder meer:

  • rondreizen
  • selfdrives
  • gezinsreizen
  • trekkings

Ook wat betreft de regio’s die tijdens een reis bezocht worden, bieden zij grote variatie, net als in de duur van de reisperiode. Neem eens een kijkje op hun website en je zult zien dat ook jouw droomreis naar dit land tot hun aanbod behoort. Wil je naar Argentinië reizen, dan doe je dat dus met Atacama!