Vlooien bestrijden

Heb jij huisdieren? Dan is de kans groot dat je op een bepaald moment aan de slag moet met vlooien bestrijden! Ieder dier met een vacht krijgt hier eigenlijk wel een keertje last van, hoe goed jij ook je best doet als baasje om dit te voorkomen. Voor dit ongedierte is er nu eenmaal niets zo fijn als een warme, harige vacht om in te wonen. Vlooien bestrijden doe je natuurlijk in de eerste plaats om je huisdier te helpen, het is voor hen echt niet prettig om hier last van te hebben. Maar je doet het natuurlijk ook voor jezelf. Want een vlo mag in eerste instantie wel op dieren gaan zitten, daarna verhuizen zij ook graag naar tapijten, kleden en ook mensen. Wat is daarvan nu het probleem? Dat ze je gaan bijten, ze leven namelijk van bloed. Iedere beet veroorzaakt een klein rood bultje, dat echt enorm kan jeuken. Er is weinig zo vervelend als het hebben van heel veel jeuk, daar heb je het liefst geen last van. Vlooien bestrijden is dan ook echt raadzaam als je van dit ongedierte last hebt!

Hoe weet je of je vlooien bestrijden moet?

Nu is voorkomen altijd beter dan genezen en dat geldt ook voor vlooien bestrijden. Het liefst voorkom je natuurlijk dat je met dit ongedierte te maken krijgt. Kun je maatregelen hiervoor treffen? Jazeker, het is bijvoorbeeld raadzaam om je huisdier af en toe eens goed met een vlooienkam te kammen, om eventueel aanwezige beestjes te verwijderen. Ook kun je hem een vlooienband laten dragen of een ander middel voor ontvlooien gebruiken. Iets anders wat je zeker moet doen, is het kussen van je dier regelmatig op minsten zestig graden wassen, om het echt goed schoon te krijgen. En je stoffen meubilair met regelmaat grondig stofzuigen is ook verstandig, omdat je zo eitjes verwijderen kunt. Maar ook als je dit altijd stipt doet, kun je toch nog aan de slag moeten met vlooien bestrijden. Je kunt nu eenmaal niet alles voorkomen. Hoe weet je dat je nu last hebt van de vlo in huis? Dit zie je aan:

  • jeukende rode bultjes op je eigen lichaam
  • heftig krabben bij je huisdier
  • zwarte stipjes (uitwerpselen) op kussens en kleden van je dieren
  • kleine, donkere beestjes die in de vacht bewegen

Ook als je slechts één van deze zaken ziet, is vlooien bestrijden al raadzaam.

Neem contact op met Beestjes Kwijt

Is er namelijk één vlo aanwezig, dan heb je voordat je het weet last van een plaag. Ze planten zich immers ontzettend snel voort. Daarom is op tijd vlooien bestrijden zo ontzettend van belang. Dit kun je natuurlijk zelf proberen op te pakken, maar de kans is dan groot dat je iets over het hoofd ziet of het net niet goed aanpakt en dan alsnog later te maken krijgt met een plaag. Beter is het om het vlooien bestrijden over te laten aan een specialist. Deze schakel je heel snel en gemakkelijk in via Beestjes Kwijt. Zij hebben in het hele land specialisten zitten, dus zij kunnen altijd een professional bij jou uit de buurt naar je toesturen. Dergelijke professionals beschikken over de nodige kennis, zij weten precies wat ze moeten doen om de plaag te stoppen en een nieuwe te voorkomen. Ook hebben zij de beschikking over de beste hulpmiddelen om met de bestrijding aan de slag te gaan. Wil je zeker weten dat het goed gebeurt? Dan kun je het dus het best overlaten aan een specialist op dit gebied. Voor vlooien bestrijden neem je dus contact op met Beestjes Kwijt!