De houtworm bestrijden is een klus voor de vakman

U wilt natuurlijk het liefste preventief houtworm bestrijden als u in een huis met een houten constructie woont. Helaas kan in een oud huis het kwaad allang geschied zijn. Ook al hadden de vorige bewoners niets in de gaten. Dat maakt preventief houtworm bestrijden zo lastig: pas na vele jaren wordt het zichtbaar en dan is het doorgaans al te laat. Het gaat hier om de larven van bijvoorbeeld de boktor. Ze vreten een weg door het houtwerk en maken de constructie instabiel. Daken kunnen hierdoor zelfs instorten, iets waar u vanzelfsprekend niet aan moet denken. Het is bij het houtworm bestrijden zaak om een professioneel team in te schakelen. Kijkt u daarom eens op onze website want dit is een verzamelplek van dergelijke bestrijders: beestjeskwijt.be. Ook al hebben we een Belgische code, ook voor Nederlanders is de site te gebruiken. Bij Beestjes Kwijt staat het houtworm bestrijden centraal net als de bestrijding van diverse overig ongedierte. Denkt u daarbij aan zilvervisjes, wespen, mieren, ratten en ga zo maar door. Beesten waar we doorgaans niet zo blij van worden en die grote schade kunnen aanrichten aan onze woonomgeving en hygiëne. Het is voor u natuurlijk te hopen dat u hier nooit last van zult krijgen. Toch kan een tijdige inspectie wellicht geen kwaad. Dan weet u zeker dat u er alles aan gedaan hebt om vredig in uw houten huis te kunnen wonen.

Om houtworm te bestrijden is een grondig onderzoek noodzakelijk

De tekenen van dit ongedierte zijn pas na verloop van tijd zichtbaar. Koopt u antieken houten meubelen? Dan moet u goed kijken naar deze tekenen anders hebt u grote kans dat u onbewust en onbedoeld houtworm in huis haalt dat zich vervolgens snel door het huis kan verspreiden. Hoe werkt het houtworm bestrijden nu eigenlijk? Dit is erg afhankelijk van het type worm en natuurlijk de grootte van het probleem.

  • Daarom moet de vakman eerst vaststellen of het om de larve van een boktor gaat die zich doorgaans dieper in het houtwerk verschanst of om een andere larve. In het geval van onbewerkt hout zal het moeten worden opgeschuurd. Meestal is het karakteristieke geluid zelfs met het oor hoorbaar.
  • Vervolgens moet u het huis of in ieder geval de bovenste verdiepingen een tijdje verlaten want om houtworm te bestrijden moet er gif gespoten worden in alle gaten en kieren. Ook naderhand moet u uw woning goed ventileren.
  • Helaas is dit de enige echt goed werkende oplossing voor dit probleem.

Wacht u te lang met het houtworm bestrijden dan zijn de gevolgen niet te overzien. Daarom moet dit werk grondig worden aangepakt en wij begrijpen dat u daarom een professional wilt inhuren. Dat kunt u snel via onze website regelen. Bel bijvoorbeeld met ons noodnummer of neem per mail contact met ons op zodat we u direct van gepast advies kunnen voorzien.

Is er haast bij geboden? Ons spoednummer is te allen tijde actief

U wilt nu natuurlijk ook een vakman voor het houtworm bestrijden. Vul daarom het online contactformulier in. Selecteert het type ongedierte, stel uw vraag of omschrijf het probleem, geef aan of u particulier of zakelijk bent en vul ten slotte uw contact- en adresgegevens in. U krijgt van ons zo spoedig mogelijk een offerte van een bestrijdingsteam bij u in de buurt. Al onze aangesloten bureaus bestaan uit ervaren personeel met de juiste diploma’s. Vergeet uiteindelijk niet om ook al uw houten meubelen goed te checken. Mocht ook daar sprake zijn van besmetting dan zit er helaas niets anders op dan het meubelstuk te vernietigen.