Peru reizen

Naar Peru reizen is echt een uitstekende keus als jij een fantastische reis wilt gaan maken! Je kunt er genieten van de mooiste natuur, maar uiteraard ook van prachtige bezienswaardigheden en interessante cultuur. De meeste mensen denken bij dit land meteen aan Machu Picchu en dat is ook niet meer dan logisch. Het is immers een fantastisch complex dat al eeuwenoud is en bijzonder goed bewaard is gebleven. Bovendien is het gelegen in prachtige natuur, waardoor een bezoek echt een onuitwisbare indruk op je zal maken. Bij nagenoeg alle Peru reizen zal een bezoek aan Machu Picchu dan ook zeker op het programma staan. Bedenk wel dat er tegenwoordig strikte eisen worden gesteld aan het aantal bezoekers per dag. Om alles te beschermen en in goede staat te houden, zijn er door de Peruaanse overheid limieten gesteld aan het aantal bezoekers dat er per dag mag komen. Aangezien een bezoek hieraan zo populair is, is het dan ook goed om ruim van tevoren hiervoor een reservering te plaatsen, anders loop je grote kans dat een bezoek aan Machu Picchu er voor jou niet in zal zitten! Dat zou natuurlijk zonde zijn, want door Peru reizen maar dit complex niet zijn, dat is toch wel een gemis!

Peru reizen: cultuur en natuur

Zoals gezegd is er echter nog veel meer moois te bewonderen als je door Peru reizen gaat. Er zijn veel andere culturele bezienswaardigheden die een bezoek echt meer dan waard zijn, denk dan aan:

  • Chan Can
  • Titicaca
  • Nazca
  • Chavin de Huantar

Daarnaast zijn er ook gewoon veel steden die je echt zou moeten bezoeken. De koloniale architectuur van Cuzco is bijvoorbeeld prachtig, maar dat geldt net zo goed voor steden als Lima, Arequipa en Trujillo. Door Peru reizen betekent dus echt veel mooie bezienswaardigheden bezichtigen en veel mogelijkheden om culturele rijkdommen te ontdekken. Maar dat niet alleen, ook de natuur is hier echt prachtig! Zo strekt de Amazone zich bijvoorbeeld uit tot in dit land en dat staat al garant voor het kunnen genieten van prachtige natuur. Maar ook de Colca Canyon zou je zeker eens moeten zien, de dieptes zijn duizelingwekkend. Of wat dacht je van de desolate uitgestrekte vlaktes van de Altiplano, in de buurt van het Titicacameer? Jungle, bergen, tropische kusten, je kunt het echt allemaal tegenkomen als je door Peru reizen gaat! Je zult bij een rondreis dan ook steeds weer verrast worden door het natuurschoon dat je onderweg tegenkomt!

Boek bij de Zuid-Amerika specialist!

Als je naar en door Peru reizen wilt, dan heb je vele mogelijkheden om dit te doen. Je kunt bijvoorbeeld gaan backpacken, maar ook kun je kiezen voor een georganiseerde reis. Bij dat laatste heb je dan nog weer de mogelijkheid om te kiezen voor een groepsreis of een individuele reis en ook heb je keus uit diverse reisorganisaties. Wil jij graag een individuele reis maken, dit wel tot in de puntjes georganiseerd is? En wil je zeker weten dat je daarbij de mooiste plekken bezoekt en op uitstekende locaties overnacht? Dan moet je eens de verschillende Peru reizen van Atacama bekijken! Deze organisatie heeft zich gespecialiseerd in Zuid-Amerika en zij weten daardoor heel goed wat je in de verschillende landen absoluut zou moeten bezoeken! Zij bieden altijd verschillende opties aan, je kunt op atacama.be meer hierover lezen. Voor welke variant je ook kiest uit hun reisaanbod, je kunt er zeker van zijn dat het een prachtige reis wordt! Wil jij meer informatie over hun Peru reizen? Dan kun je altijd eens contact met hen opnemen of een van hun infoavonden bezoeken!